Županijski vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač, zaposlen kao ribarski inspektor pri Ministarstvu poljoprivrede koje ga procesuira zbog lakše povrede službene dužnosti jer je „napustio službene prostorije za vrijeme radnog vremena bez odobrenja nadređenog službenika", svoje očitovanja dao je javno.

Iako nije ni znao, a niti dobio dopis o izjašnjavanju iz Glavnog tajništva Ministarstva, Pupić Bakrač je odgovorio i to je uputio medijima, jer smatra da je to progon zbog njegovog javnog političkog djelovanja. Prvenstveno objave komentara na svom facebook profili na račun Kolinde (KGB), bivše predsjednice RH. Ona je, podsjeća MPB istaknula da joj je prioritete borba protiv korupcije, da bi tada, odmah po „silasku s govornice pala u zagrljaj Milanu Bandiću".

Dakle zbog moje dileme izrečene na Facebook profilu da li se Kolinda pravi luda ili je luda ili je u pitanju jedno i drugo Vi ste pokrenuli postupak protiv mene. Za ono o čemu sam pisao kao javna osoba, županijski vijećnik u svoje slobodno vrijeme !?, piše Pupić Bakrač. U svom očitovanju, županijski vijećnik AM uzvraća lopticu te navodi:
U Ministarstvu poljoprivrede otkriven je krak korupcijske hobotnice u kojem su uhićene ministričina prijateljica Josipa Rimac i tajnica ministarstva. Kasnije je uhićena i druga ministričina prijateljica Gabrijela Žalac , isto zbog korupcije. O svim tim koruptivnim radnjama kaže ministrica da pojma nije imala. Zar si amnestiran od etičke i političke odgovornosti ako si glup? (retoričko pitanje).
I danas u Ministarstvu rade se sramotne stvari. Održava se niz sastanaka kako legalizirati uvezenu tunu bez iti jednog valjanog dokumenta, koja se na kraju i legalizira, piše ribarski inspektor Pupić Bakrač.

Očitovanje vijećnika Marka Pupića Bakrača prenosimo u cijelosti:

 

- Poslali ste mi požurnicu za izjašnjavanje o činjenicama i okolnostima u postupku zbog lake povrede službene dužnosti a da prethodno sam dobio samo obavijest da se protiv mene pokreće postupak. Do sada nije zatraženo moje izjašnjavanje ni od neposredno nadređenih ni od bilo koga drugog .Pa mi se šalje požurnica da se požurim očitovati o nečemu o čemu dosad od mene nije zatraženo očitovanje.

Bilo kako bilo ovo nije prvi put da se vrši moj progon diskriminirajući me u odnosu na ostale zaposlenike Ministarstva i isključivo zbog mog javnog djelovanja i borbe protiv korupcije. Naime kao što Vam je poznato protiv mene je pokrenut postupak zbog teške povrede službene dužnosti jer sam kao javna osoba i županijski vijećnik iskazao revolt na svom Facebook profilu ponašanjem tadašnje predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović koja je u svom govoru naglasila kako joj je prioritet br.1 borba protiv korupcije da bi po silasku s bine pala u zagrljaj Milanu Bandiću. Kao da to nije bila dovoljna uvreda za intelekt za par dana završila je na njegovom rođendanu pjevajući mu poput Merlinke.

Dakle zbog moje dileme izrečene na Facebook profilu da li se Kolinda pravi luda ili je luda ili je u pitanju jedno i drugo Vi ste pokrenuli postupak protiv mene. Za ono o čemu sam pisao kao javna osoba, županijski vijećnik u svoje slobodno vrijeme !? Zbog moje osjetljivosti na relativiziranje korupcije protiv koje se zdušno borim kao javna osoba !? Kasniji tijek događanja pokazao je da sam bio u pravu jer nakon smrti Milana Bandića izašle je na vidjelo da su protiv njega bile u tijeku istražne radnje za brojne koruptivne radnje. lz snimaka i transkripata puštenih u medijima jasno je da se radi o enormnom opsegu koruptivnih djelatnosti. Pomislio bi netko da će nakon toga biti obustavljen postupak protiv mene zbog teške povrede službene dužnosti. Ali ne on je nastavljen. Vrijeme je pokazalo i zašto.

U Ministarstvu poljoprivrede otkriven je krak korupcijske hobotnice u kojem su uhićene ministričina prijateljica Josipa Rimac i tajnica ministarstva. Kasnije je uhićena i druga ministričina prijateljica Gabrijela Žalac , isto zbog korupcije. O svim tim koruptivnim radnjama kaže ministrica da pojma nije imala. Zar si amnestiran od etičke i političke odgovornosti ako si glup? (retoričko pitanje).

I danas u Ministarstvu rade se sramotne stvari. Održava se niz sastanaka kako legalizirati uvezenu tunu bez iti jednog valjanog dokumenta, koja se na kraju i legalizira.

Postupak protiv mene za laku povredu službene dužnosti, koji vodite kako vodite po načelu kadija te tuži kadija ti sudi, pokrenut je isključivo jer sam konferenciju za medije održao ispred sjedišta HDZ-a u Medulićevoj. Upozorio sam na kriminal, korupciju, nepotizam i kontrolu nad institucijama sistema. I opet je vrijeme pokazalo da sam bio u pravu jer je u međuvremenu HDZ pravomoćno osuđen kao zločinačko udruženje. I nakon toga Vi i dalje ustrajavate na mom progonu i šikaniranju. Kako se ujutro pogledate u ogledalo ili savjesti nemate ? Ali Bog nije mačka, ja se u Gospodina uzdam kao i dosad a bumerang sudbine je neumoljiv pa kako kome bude.

Marko Pupić-Bakrač