U sklopu manifestacija "Đir po gradu" iz Turističke zajednice Grada Zadra predstavili su ponude restorana „4 kantuna", cvjećarnice „Fiorentino" i trgovine „Furla".

Restoran „4 kantuna"

Manifestacija "Đir po gradu" i ove vam godine donosi veliki izbor ponuda zadarskih restorana, a jedan od njih je i restoran „4 kantuna", koji je nedavno nagrađen priznanjem „Nasmiješeno sunce" kao najbolji.

Smješten na 4 kantuna, ponuda restorana istoimenog naziva Zadranima i brojnim gostima, koji odabiru naš grad kao svoju turističku destinaciju, dobro je poznata.

Ponuda njihove kuhinja nudi uistinu široki spektar jela, što je prepoznato od samog početka, i svatko može na jelovniku bez problema pronaći nešto za sebe, od hladnih predjela preko domaćih njoka i tjestenine do ribljih i mesnih jela.

Ovih dana na jelovniku restorana „4 kantuna" naći će se i jela od srnetine i divljači s domaćim njokima na „lovački", kao i vrlo ukusne domaće kobasice od divljači u kombinaciji s kiselim kupusom i krumpirom i to po popularnim cijenama, najavili su nam. U zimsku ponudu uključena su i barbecue pikantna rebarca, što zvuči jednako primamljivo.

Ništa ne može proći i bez slatkog pa tako u ovom zimskom razdoblju možete probati posebni čokoladni souffle, uz već poznate slastice, poput pannacotte od manga s preljevom od maline, ali i nešto vrlo zanimljivo, a to je torta od čokolade i naranče bez glutena!

Nezaobilazna je i ponuda dnevnih kolača po izboru kuhara, kao što su domaće štrudle, tiramisu i vrhunska torta od rogača.

Ponuda koktela koji se mogu probati također je prilagođena ovom zimskom razdoblju, uz 60-ak etiketa vina od kojih čak više od 50 možete probati „na čašu", što je zanimljiv izbor za sve one koji vole probati nove okuse. Valja napomenuti kako ovaj restoran zimi značajno smanji cijene te se i na taj način približava standardu svojih gostiju, da bude još bolji „value" format.

Cvjećarnica „Fiorentino"

Kako nisu samo božićni stolovi prigodno ukrašeni, već to mogu biti i novogodišnji, cvjećarnica „Fiorentino" vam preporuča idealan novogodišnji aranžman.

Naime, zasigurno će vaš ambijent biti pravi novogodišnji uz aranžman napravljen od crvenih ruža u kombinaciji sa zlatnim detaljima i Ilex crvenim bobicama jer su crvena i zlatna boje kao stvorene za svečani ulazak u novu godinu.

S obzirom da svo cvijeće podnosi isključivo samo niske temperature do četiri stupnja, iz cvjećarnice „Fiorentino" vam stoga preporučuju da se u ovom razdoblju odlučujete, osim spomenutih Ilex bobica, i za srebrne jele, kao i grane pamuka, što je veliki hit upravo ovog razdoblja.

Inače, cvjećarnica „Fiorentino" ovih je dana dobila i priznanje „Nasmiješeno sunce" kao najbolja u svojoj kategoriji, a ono što je vrlo zanimljivo jest da tu možete pronaći i veliki izbor hrvatskih suvenira i prigodnih ručnih radova za poklon.

„Fiorentino" je ujedno i galerija u čijoj su ponudi slike poznatih majstora kao što su Mladen Veža, Dimitrije Popović, Vasilije Jordan, Dragica Cvek Jordan, Mersad Berber i drugi.

Trgovina „Furla"

A za najluđu noć u godini treba odabrati i pravi „outfit" koji kod žena, naravno, uključuje i torbice, a odličan izbor ima zadarska trgovina „Furla".

Kako doznajemo, sad su vrlo popularne Metropolis torbice koje se najviše prodaju upravo tijekom blagdana. Razlog je vrlo jednostavan, a taj je da su one idealne za neku svečanu prigodu, ali isto tako i za svakodnevno nošenje, što žene najviše cijene.

U ponudi trgovine „Furla" ima ih u raznim bojama i veličinama, a trenutno ih možete kupiti i po akcijskim cijenama, uz 30 posto popusta na gotovinu ili 20 posto za kartično plaćanje, osim za torbe koje su iz nove kolekcije.

Osim torbi, veliki je i izbor novčanika svih boja i veličina, kao i satova i nakita.