Posljednji dan 2021. godine potvrdio je dugogodišnji problem u Gradu - manjak mjesta na suncu.

Pronaći mjesto u jednom od kafića prijepodne je bilo jednako teško kao otkriti slobodno parkirno mjesto na Poluotoku. A na sunce je nakon one teške magle trebalo izaći u šetnji preko Trga, Kalelarge do Rive i Varoši. Slučajan ili dogovoren susret s dragim ljudima s kojima će se popiti kava i nazdraviti novoj godini, uz iste želje i nade.

Atmosfera u Gradu, s obzirom na zadnji dan 2021. godine nije bila u očekivanju uzbudljivog dočeka, ali je bila sunčana, vesela i opuštena.

Mlađe generacije odradile su prijepodnevni đir u susret onome kojim njima više znači - najluđe noći. Zato su stariji od Tonija na Četiri kantuna do kafića Doma, pokazali kako se to radi. Središte Varoške ulice kao nekad bilo je u Borga.

Okupile su se ekipe onih koji su proslavili već puno onih nezaboravnih dočeka i s dostojanstvom i pjesmom oprostili se od 2021. godine. Iskustvo i mudrost ih uči da je važan ovaj trenutak i ovo sada - živjeti punim plućima.

Takva poruka stigle je i iz Sali gdje je knjižnica koju vodi Ante Mihić jutros bila središte radosti, a na saljskoj rivi plesalo se Na lijepom plavom Dunavu. I kako otočani vole reći - ma, bacimo sve na valcer.