Samo jedna ponuda pristigla je na javni natječaj Zračne luke Zadar za proširenje integriranog sustava tehničke zaštite (video nadzor) i naplate parkiranja.

Za posao je zainteresiran Eccos inženjering koji je priložio ponudu 20-ak tisuća kuna manju od procjene vrijednosti koja je iznosila 1.250.000 kuna. Ova tvrtka ima i značajnu referencu iz Zadra gdje je za 3,2 milijuna kuna obnovila poduzetnički inkubator na Novom Bokanjcu. Nakon pregleda ponude s njima će se potpisati ugovor za implementaciju novih usluga na zadarskom aerodromu.

Kako se navodi u natječajnoj dokumentaciji, u postojeći sustav je potrebno implementirati softversku nadogradnju koja omogućava upravljanje dodatnim parkiralištem za zaposlenike, te programski modul za prepoznavanje registracija.

Kako bi se smanjile ljetne gužve, implementirat će se automatska naplatna blagajna, dok će se postojeće nadograditi na način da brže izvršavaju svoju funkciju. Posao uključuje i edukaciju djelatnika te podršku tijekom probnog rada sustava.