Posljednje priopćenje o Družini kojeg potpisuje gradonačelnik Zadra, s istim rukopisom iz Medulićeve o Tri luda, samo potvrđuje da se zadarski HDZ ne zna nositi s novom situacijom. Nije ni lako nakon 30 godina doživjeti da netko ima malo političke moći da se suprotstavi svemu što se kreira u sjedištu vladajuće stranke u Zadru.

Nakon što su na stranici Grada Zadra objavili kako počinju pregovore i jako im je stalo da to javnost zna, na bačene mrvice dobili su kosti od kojih ne znaju kako složiti kostur.

Vijećnici tri kluba koji čine glasačku mašinu iskoristili su taj poziv iz Dukićevog kabineta i prionuli poslu da pokažu svojim biračima i građanima da mogu. Pa čak i da znaju uhvatiti se u koštac s Proračunom Grada Zadra koji je već godinama zakamufliran.

Satima se pregovaralo da bi na sjednici Gradskog vijeća sve kulminiralo - a HDZ je imao spreman i dogovoren amandman od 5.5 milijuna kuna koji je zapravo iskorišten kako bi se izbjegla mogućnost ovrhe na koju je upozorenje stiglo iz oporbe. Jer, vijećnici SDP-a, NL Enia Meštrovića te Akcije mladih, to ipak jesu. Bez obzira što imaju većinu ruka, oni su se sami pobrinuli da se međusobno posvađaju.

Taj latentni sukob potpiruju oni iz Medulićeve koji ih etiketiraju razinom „dječjeg vrtića" ali za njih ostaju destruktivci, kako ih je od početka kategorizirao šef partije. I sve na račun "jadnih" građana koji će biti oštećeni zbog takvog ponašanja družine koja je poremetila zakonitost proračuna. I jadne li demokracije na koju se vole pozivati, zaboravljajući kako su oni ti koji su ih pozvali na proračunske pregovore kako bi nastavili dalje "vladati".

Prije godinu dana Gradsko vijeće s HDZ-ovom većinom izglasalo je Dukićevu pozajmicu od 2.5 milijuna kuna za HNK Zadar koji je kupio bijeli Mercedes.

Stoga bi pobjednički usklik posljednjeg priopćenje s naslovom "Napokon imamo zakonit proračun" trebao bi biti upućen na adresu Državne revizije.