U srijedu oko 10 sati u Ninskim Stanovima, na županijskoj cesti ŽC 3011, dogodila se prometna nesreća u kojoj su sudjelovala dva osobna vozila zadarskih registarskih oznaka.

Prema rezultatima policijskog očevida, prometna nesreća se dogodila kada je osobno vozilo zadarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 82-godišnji vozač prilikom pretjecanja dva vozila udarilo u osobno vozilo zadarskih oznaka, koje se kretalo u istom smjeru i u tom trenutku započelo radnju skretanja ulijevo.

Osobnim vozilom Renault koje je skretalo lijevo na dozvoljenom mjestu, upravljao je 70-godišnji vozač, a vozilo je nakon sudara izletjelo van kolnika gdje je udarilo u zid.

Na mjesto događaja je izišla Hitna medicinska pomoć, koja je 70-godišnjem vozaču i 74-godišnjoj putnici iz automobila Renault pružila pomoć na mjestu nesreće. Vozač je prevezen u Opću bolnicu Zadar, gdje su mu konstatirane lakše tjelesne ozljede, dok je putnica nakon pregleda odbila daljnju liječničku pomoć i ostala na mjestu nesreće, o čemu je sastavljena potrebna liječnička dokumentacija.

Oko 11 sati 74-godišnjoj putnici je pozlilo te je ponovno pozvana Hitna medicinska pomoć. Unatoč pruženoj hitnoj medicinskoj pomoći, 74-godišnjakinja je preminula.

O prometnoj nesreći izvješteno je Županijsko državno odvjetništvo u Zadru.