Deset dana nakon što je Državnom inspektoratu (DIRH) proslijeđena prijava stanara iz ulaza Put Murvice 12 novog stambenog kompleksa, iz DIRH-a je stigla povratna informacija o tome da je građevinska i sanitarna inspekcija obavila nadzor.

"Sanitarna inspekcija nadzorom je utvrdila da ugostitelj nije ispunio propisane uvjete za zaštitu od buke stoga je usmenim rješenjem u zapisnik zabranjena uporabu izvora buke dok se ne poduzmu mjere zaštite od buke. Počinitelju prekršaja izrečena je novčana kazna na mjestu počinjenja prekršaja. Kontrolom izvršenja rješenja utvrđeno je kako je ugostitelj izvršio rješenje odnosno ispunio je propisane uvjete za zaštitu od buke.

Postupanje građevinske inspekcije tj. utvrđivanje zakonitosti građenja je u tijeku", navodi se u odgovoru DIRH-a.

Njihov nalaz čekaju stanari tog ulaza koji su uz prijavu sanitarnoj inspekciji zbog buke, podnijeli prijavu i Građevinskoj inspekciji zbog nezakonito izgrađenog ugostiteljskog objekta na nenatkrivenoj terasi u okolišu zgrade na adresi Put Murvice 12 D u Zadru.
Prethodno upućenu prijavu DIRH-u, stanari su poslali medijima na kojima su kako kažu „pročitali vijest da su policijski službenici PU Zadarske prekinuli zabavu u ugostiteljskom objektu Gagi s".

„Molimo, svojom objavom ove vijesti pomozite nama stanarima i suvlasnicima nekretnina na adresi Put Murvice 12 da zajedničkim snagama natjeramo nadležne inspekcije da izađu na teren i izvrše inspekcijske nadzore te ako utvrde prekršaje, da odgovorne osobe koje su počinile prekršaje temeljem zakona sankcioniraju, rečeno je u potpisanom emailu jednog od kako kažu ogorčenih stanara tog ulaza.