U prosincu 2020. godine otvorene su ponude za izgradnju kanalizacije u cjelini Petrčane, a godinu dana poslije u Odvodnji budno prate kada će im Vlada RH dati zeleno svjetlo da izaberu izvođača.

- Svi koji sudjeluju u financiranju aglomeracije u Zadru moraju dati suglasnost na povećanje ugovorenog iznosa. O tome odlučuje Vlada kada se pređe iznos od 567 milijuna kuna bez PDV-a na prijedlog ministarstva kojeg vodi Tomislav Ćorić. U našem slučaju bez Petrčana ugovoren je iznos od 518 milijuna kuna, a koji bi sada bio probijen za 190 milijuna kuna, koliko se otprilike kreće iznos dobivenih ponuda. Bez pristanka da se poveća ugovoreni udio svih strana, pa i Europske komisije, mi u Odvodnji ne možemo izabrati ekonomski najpovoljniju ponudu, pojasnio je direktor Grgo Peronja.

Zadarska aglomeracija, najavljivana na sva zvona, ugovorena je polovicom 2019. godine. Rok za potrošnju novaca je 31. prosinac 2023. godine. Direktor Peronja se nada i to je izvjesno kako će se rok produžiti naravno zbog pandemije.

U aglomeraciji na zadarski način, svaka je cjelina ugovorena na tri godine. I dok je cjelina Bokanjac već sad ispred roka, cjelina Grad, doslovno šlepa. Za Bokanjac je izabran Strabag, a za gradsku cjelinu njemački Ludwig Pfeiffer koji je angažirao dva podizvođača.

Pfeiffer se javio i na natječaj za Petrčane uz još tri kandidata, od kojih je jedan iz Turske. Za taj posao procijenjene vrijednosti od 140 milijuna kuna, također s premašenim iznosima, javile su se i dvije domaće firme.

Svi su oni ponudili veće iznose koji nakon godinu dana čekanja vjerojatno više i ne važe jer svi trube o povećanju cijena u građevini.

Nije isključena mogućnost ni da se natječaj otvoren punih godinu dana, poništi i ponovi.