Nakon Enija Meštrovića i Daniela Radete izglasavanje zaključka kojim se omogućuje provedba proračuna za 2022. godinu komentirao je i gradonačelnik Branko Dukić, koji je sjednici nazočio virtualno. Evo njegovog priopćenja.

Napokon imamo zakoniti proračun!

Nikad u povijesti grada se ovakvo nešto nije dogodilo, nigdje u Hrvatskoj se ovo ne događa, ali mi među vijećnicima imamo i dio družine koja se ne igra demokracije nego destrukcije i tako nam je kako nam je.

Čudnovate li družine!!

Ovako je to bilo na prošlom izglasavanju proračuna: Prvo su jedni bili za, drugi da će isto biti za ako budu i prvi, ali bi htjeli da budu i treći. Onda su treći rekli da neće, a prvi uvjerili druge da budu za. Ali su i drugi uvjerili prve da moraju biti zadovoljni i treći. Pa kad su prvi, drugi i treći prebrojali svoje ruke, onda su krenuli u pohod pa jedni drugima, drugi trećima, treći prvima, podizali ruke za nezakonite amandmane. I kad su sve tako dogovorili, u međuvremenu su se opet posvađali. Pa su na ovom zadnjem susretu treći bili za, prvi protiv, drugi ni za ni protiv.

Nije tu više važno ni što je korisno za građane, ni što je u skladu sa zakonom... Važno je da oni jedni drugima i trećima kažu da su izdajnici, prodani, kupljeni. Prvi, drugi ili treći, svejedno tko je tko!

Zamislite da ja ovako vodim gradsku upravu...

Sreća da ovako destruktivna grupa nije imala priliku nanositi štetu proteklih desetljeća jer bismo umjesto grada lidera u većini kategorija gledali druge kako rade i pravdali zašto mi to ne možemo.

I da bude još tužnije, dolazi i završna riječ predsjednika vijeća - onog četvrtog: „Sve najbolje onima koji će s nama dolaziti u doticaj jer će im sva sreća trebati!", stoji u priopćenju gradonačelnika Dukića.