U utorak oko 20.20 sati u Radašinovcima, vozač osobnog automobila Alfa Romeo zadarskih registarskih oznaka nije se zaustavio na znakove koje su mu davali policijski službenici u ophodnji već je naglo ubrzao i nastavio vožnju. 

Ulaskom u zavoj uslijed neprilagođene brzine, izgubio je kontrolu nad upravljačem i automobilom se zaustavio na zemljanoj površini uz kolnik. Na vozilu je nastupila materijalna šteta, dok ozlijeđenih osoba nije bilo.

Daljnjim postupanjem prema 20-godišnjem vozaču s benkovačkog područja, provedeno je alkotestiranje kojom prilikom nije utvrđena prisutnost alkohola u organizmu dok je ponuđen test na droge odbio, a tom prilikom od njega je oduzeto oko 23,9 grama droge amfetamin i digitalna vaga koje je posjedovao u vozilu.

Vozač je uhićen te priveden u službene prostorije policije.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje da je drogu posjedovao u namjeri daljnje prodaje, protiv 20-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava za kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama (postupanje suprotno naredbama policijskih službenika, neprilagođena brzina, odbijanje testa na droge te nekorištenje sigurnosnog pojasa), protiv njega se nadležnom sudu podnosi Optužni prijedlog.