Zbog značajnih oborina posljednjih dana i visokog vodostaja rijeke Zrmanje te očekivanja vodnog vala, Hrvatske vode su jučer donijele Rješenje o uspostavi redovnih mjera obrane od poplave na branjenom području malog sliva Zrmanja - zadarsko primorje. Načelnik Stožera civilne zaštite Grada Obrovca Slobodan Jurjević aktivirao je uži sastav Stožera radi aktivnosti na provedbi mjera zaštite od poplave, ali jutros je stanje mnogo bolje nego jučer, pa se čini da je najveća opasnost prošla.

- Postavili smo vreće s pijeskom jer na području desne obale Zrmanje, oko gradske knjižnice. Nismo znali kakav će val doći iz Like, no kako je kiša prestala i dotok vode je postao slabiji, U koordinaciji s HEP-om koji je propuštao određenu količinu vodu iz centrale uspjeli smo se obraniti, kaže Jurjević.

Jučer su obavljene i pripremne radnje za obranu tehničkog postrojenja crpne stanice Dolac u Muškovcima, koja je značajno vodocrpilište za Zadarsku županiju, ali za nekim daljnjim intervencijama ne bi trebalo biti potrebe. Vreće s pijeskom će u Obrovcu ostati još neko vrijeme, dok se ne procijeni kako je opasnost od poplave definitivno prošla.