Iako usvojen, proračun Grada Zadra za 2022. godinu još nije konačan!

Zbog uklanjanja određenih nedostataka, iz gradske uprave pozvali su predstavnike Klubova vijećnika sutra na sastanak. Jedna od spornih pozicija u proračunu je održavanje Kneževe palače, na čija je sredstva "ciljalo" više amandmana, pa bi se za njihovo ispunjavanje skinulo i više nego je proračunom bilo predviđeno.

Za predsjednika Gradskog vijeća Marka Vučetića, koji je bio protiv proračuna ocjenjujući ga božićnim, ovakva je situacija apsurdna. Za njega je sporna još jedna stvar na koju je upozorio u svojoj objavi, uz opasku medijima:

- Gradsko vijeće Grada Zadra, većinom glasova, usvojilo je Proračun za 2022. godinu. Sutra imamo sastanak o uočenim nepravilnostima. Neposredno prije izglasavanja ovog najznačajnijeg dokumenta govorio sam o apsurdu. Sutrašnji sastanak nastavak je apsurda. Apsurd je i što mediji nisu prenijeli gotovo ništa o proračunu koji sadrži svašta. Proračun Grada Zadra nacionalna je vijest o kojoj se šuti, i to programirano. Stavka o kojoj svi mediji programirano šute ona je koja Košarkaškom klubu Zadar sljedeće godine osigurava 11,7 milijuna kuna. Prošlogodišnjih 5 + 2,5 milijuna kuna problematiziralo se, vrlo bučno, mjesecima. Sada se šuti snagom apsurda. Zadarska šutnja zaslužuje da, uz Morske orgulje, postane turistička atrakcija.