Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je na sam Božić, u službi dežurstva, ispitalo 37-godišnjaka zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv javnog reda prisilom prema službenoj osobi.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 37-godišnjak 23. prosinca u Zadru, upravljao vozilom pod utjecajem alkohola no zaustavili su ga policijski službenici i isključili iz prometa zbog počinjenja prekršaja. Unatoč isključenju iz prometa, osumnjičenik je došao do svog automobila i ponovno ga pokrenuo, a kad su policijski službenici krenuli za njim kako bi ga zaustavili u daljnjem činjenju prekršaja, osumnjičenik se zaustavio tek u trenutku kada je jedan od službenika došao do njega. Osnovano se sumnja da se oglušio i odbio postupiti po upozorenju službenika nakon čega su policijski službenici primijenili sredstva prisile radi sprječavanja bijega, a on je pritom, osnovano se sumnja, nanio policijskim službenicima više tjelesnih ozljeda, priopćili su jučer iz DORH-a.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.