Najzanimljivi natječaj, kojeg je u godini na izmaku objavila Zadarska županija, bio je za savjetničko mjesto u Odjelu za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade.

Prvo se spekuliralo kako će na to mjesto biti primljena Darija Katuša, pomoćnica ravnatelja bolnice za sestrinstvo, ali je to više bila nečija želja nego realnost. Potom je na sjednici Županijske skupštine spomenuto "uhljebljenje" bivšeg načelnika općine Kali, Marka Kolege na tom radnom mjestu. Treća opcija pokazala je kako to radno mjesto i nije tako poželjno jer je kandidatkinja odustala od dobivenog posla.

Obznanila je to pročelnica Milena Ikić na novinarski upit. Na natječaj objavljen krajem srpnja, proveden je oglasni postupak i izabrana je kandidatkinja Martina Glavić, magistra ekonomije, navodi se u njezinom odgovoru.

- Međutim, 15. listopada 2021. godine izabrana kandidatkinja Martina Glavić podnijela je pročelniku Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade, putem e-maila, podnesak u kojem navodi da odustaje od prijma na radno mjesto savjetnik za socijalnu skrb, udruge i mlade, na određeno vrijeme, te iz tog razloga nije objavljena obavijest o izabranom kandidatu.

Nakon toga, a kako je oglasni postupak bio proveden radi prijema u službu na određeno vrijeme od šest mjeseci, zbog proteka vremena, oglas se nije ponovo provodio, napisala je pročelnica Ikić.

Na kraju se ipak pokazalo kako je to radno mjesto zbog povećanja opsega posla, i nije bilo nepotrebno otvarati. Martina Glavić bila je zaposlena na EU projektu u Odjelu za poljoprivredu i ribarstvo koje je odnedavno dobilo i EU fondove pa će, kako nam je rekao pročelnik Danijel Segarić, imati potrebu za novim kadrom.

Ipak, iz tog odjela je otišla i Kristina Stark, magistra geografije i magistra sociologije, koja je također bila zaposlena na EU projektu.

Na natječaj objavljen u kolovozu, ona je, oglašeno je početkom prosinca, primljena za stalno na radno mjesto višeg stručnog suradnika za zdravstvo u Odjelu za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade Zadarske županije.

Taj odjel ostao je bez pročelnika Bernarda Marune, diplomiranog pravnika koji je na to mjesto primljen 2016. godine i koji je blago rečeno smijenjen. Iz Županije su najavili nove natječaje za to i još dva odjela u kojima su imenovane vršiteljice dužnosti.