Nakon ravnatelja Svetka Perkovića pa nastavnika Lorisa Vidakovića, Pomorska škola je ostala bez još jednog nastavnika.

U 50. godini života danas je preminuo Ivica Ušljebrka, profesor hrvatskog jezika. Teška bolest mu je morila tijelo, ali njegov duh uzdizao se kao stijena iznad mora boli, a njegov um je i do zadnjeg daha bio jači od okova kojim mu je bolest okovala tijelo, objavljeno je večeras na Facebooku Pomorske škole.

"Dio ove škole postao je 2015. godine, a ubrzo nakon dolaska svojom vedrinom, smirenošću i mudrošću osvojio je ne samo učenike već i nas djelatnike. Ivica je bio onaj kolega kojem smo se uvijek mogli obratiti za pomoć, koji je unatoč dugoj borbi s bolešću i dalje mislio na svoju školu, svoje kolege i učenike te nam je pomagao sa svojim savjetima.

Slomljena srca utjehu pronalazimo u lijepim sjećanjima na Ivicu, čitajući i njegovu poeziju. Vrhunac njegova profesionalnog stvaralaštva je bila i objava zbirke pjesama pod nazivom "Brod na Kalelargi". Baš kao brod, njegova duša sada plovi morima vječnosti, dok plovi prema svom cilju, spaja naše kopno s kopnom onkraj mora te mirno uplovljava u luku vječnog života. Počivao u miru."

Ivica Ušljebrka vodio je i pjesničke večeri u atelieru Benini i ostao je nezamjenjiv gospođi Nevenki Benini koja ostaje bez velikog prijatelja s kojim je dijelila umjetničku dušu.