Daleko od toga je Božić protekao u miru i ljubavi, prema izvještaju iz PU zadarske, dogodila su se dva slučaja koja su završila s teškim tjelesnim ozlijedama.

I u Prvoj policijskoj postaji Zadar i Službi kriminalističke police proveli su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za tešku tjelesnu ozljedu.

U izvještaju se navodi kako se 44-godišnjak sumnjiči da je 25. prosinca oko 23.30 sati u Zadru, na Obali kneza Branimira, unutar ugostiteljskog objekta fizički napao 57-godišnjaka, a potom se udaljio s mjesta događaja. Ozlijeđenom je pružena liječnička pomoć u Općoj bolnici Zadar, gdje mu je konstatirana teška tjelesna ozljeda u predjelu glave. 

Nakon prikupljenih saznanja o događaju, policija je tijekom noći u službene prostorije privela 44-godišnjaka koji se dovodi u svezu s događajem te je nad njim provedeno kriminalističko istraživanja.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Teška tjelesna ozljeda, protiv 44-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava, te je u nedjelju predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Drugi slučaj se dogodio na  prostoru kojeg pokriva Postaja granične policije Gračac  Oni su dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za tešku tjelesnu ozljedu.

Njega se sumnjiči da je 25. prosinca oko 02,00 sata u noći u jednom ugostiteljskom objektu na području Gračaca fizički napao i teško ozlijedio maloljetnika.

Protiv osumnjičenog se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog teške tjelesne ozljede. 

Nadalje, 38-godišnjaka se sumnjiči ga se da je tom prilikom fizički napao i drugog muškarca u dobi od 18 godina, poradi čega se protiv njega podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te su mu izdana mjera opreza zabrane približavanja i uspostave kontakata s oštećenim kao i zabrana posjećivanja navedenog objekta.