Povodom nadolazećih blagdana župan Božidar Longin sa suradnicima posjetio je Dom za odrasle osobe Sv. Frane Zadar. Longin je, u pratnji pročelnika Dubravke Dragaš, Nikice Miletića i Daniela Segarića, Domu uručio i blagdanski poklon - novi televizor koji je preuzela ravnateljica ustanove Vesna Dujić. Korisnicima i osoblju poželio je sretne božićne blagdane te puno zdravlja u novoj 2022. godini.

Dom za odrasle osobe Sv. Frane Zadar je ustanova koja brine o odraslim osobama sa psihičkim teškoćama. To su osobe kojima je posebno važna ljubav i briga pa će im i ovaj znak pažnje uljepšati boravak u ovoj ustanovi.

Uzimajući u obzir nedostatak kapaciteta za skrb izvan vlastite obitelji u ovoj ustanovi otvoren je Dnevni boravak za psihički bolesne odrasle osobe, u Domu Sv. Frane Zadar djeluje i Služba pomoći i njege u kući kao izvaninstitucionalni oblik socijalne skrbi, a pomoć i njega korisnika obuhvaća rad i njegu za 65 korisnika o kojima skrbi 11 njegovateljica. Ova ustanova ima i sustav Halo pomoći koji osigurava cjelodnevnu mogućnost komunikacije i intervencije osobama koje žive same, a pruža se i psihosocijalna podrška u obitelji.