Policijski službenici Policijske postaje Pag dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom kojeg se sumnjiči za prijetnju i prekršaje.

U četvrtak, 23. prosinca oko 1 sat u Pagu policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili osobno vozilo zadarskih registarskih oznaka kojom prilikom 38-godišnji vozač, na zahtjev policijskih službenika odbio je dati dokumente te je odbio ponuđeno alkotestiranje, nakon čega se pokušao udaljiti. Uz uporabu sredstava prisile, vozač je spriječen u bijegu te priveden u službene prostorije, a prilikom postupanja vrijeđao je i omalovažavao policijske službenike te im zaprijetio da će ih usmrtiti.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenika, nadležnom državnom odvjetništvu se podnosi kaznena prijava zbog Prijetnje.

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, uz Optužni prijedlog jučer je prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.