U srijedu je u Zračnoj luci Zadar izvedena je sigurnosna vježba zaštite civilnog zračnog prometa - simulacije otmice zrakoplova tipa Reims Cessna koji se na zračnoj luci u Zadru pripremao za uzlijetanje prema Splitu. Tijekom postupanja s otmičarom su vođeni pregovori, nakon kojih je svladan, dok su putnici i posada zrakoplova uspješno evakuirani.

U vježbi su sudjelovali pripadnici Antiterorističke jedinice Lučko, Specijalne jedinice policije BATT, policijski službenici Policijske uprave zadarske, pripadnici Ravnateljstva civilne zaštite - Služba CZ Zadar, djelatnici Zračne luke Zadar, Hrvatske kontrole zračne plovidbe - podružnica Zadar, 93. zrakoplovne baze Zemunik, Hitne medicinske pomoći te pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Zadar.

Cilj vježbe bio je provjeriti operativnu spremnost te koordiniranost policije i svih ostalih službi koje sudjeluju u provođenju mjera sigurnosti i zaštite zračnog prometa u svim izvanrednim događajima.

Poštujući pozitivne propise koje se odnose na sigurnost zračnog prometa, kao i protokole te planove spremnosti, ovakve vježbe se provode kako bi se provjerila spremnost i koordiniranost svih subjekata, jer je cilj ovdje zajednički, a to je sigurnost svih, poglavito naših putnika.