Grad Zadar ima problem: nitko se ne želi javiti za podizanja kamiona sa čestice u Diklu koja je bila predmet sudskog spora s vlasnikom Nikšom Milinkovićem.

Jutros najranije objavljen je ponovni poziv za „podizanje radnog stroja na javnoprometnoj površini na čestici zemljišta 11310 k.o. Diklo". Za premještaj tog namjerno ostavljenog vozila s Poljane Dragutina Damjanića na deponij u Diklu, iz Odjela za komunalne poslove koji vodi postupak, nude isti iznos od 19 900 kuna bez PDV-a.

Iako  je u Zadru i okolici poznato više vlasnika auto-dizalica, zanimljivo je kako se nitko ne želi javiti za ovaj posao. Prvi javni poziv bio je objavljen 13. prosinca.

Uklanjenje tog stroja te ruševine gostionice Putnik najavio je u listopadu pročelnik Robertino Dujela. On je rekao kako su komunalni redari ti koji će uz njihovog ovlaštenog izvođača provesti sudska rješenja o uklanjanju ruševina gostionice Putnik na Relji te radnog stroja u Diklu.

Dujela je tada istaknuo kako radni stroj priječi radove na aglomeraciji u tom dijelu Dikla.

Cibo promet, ovlašteni izvođač Grada Zadra za uklanjanje ruševina, za posao na uklanjanju ostataka gostionice Putnik, dogovorio je iznos od 70 tisuća kuna. Drugi posao, međutim, za sada nema tko napraviti.