Tko u petak, 24. prosinca ne bude u điru oko Varoši, na Kalelargi, adventskom trgu ili nekom drugom gradskom punktu koji vrije uz kavu, marendu s bakalarom ili uz bićerin žestokog, teško da može kazati kako je iz Zadra. 

O Badnjaku u Zadru, jednom od najljepših spontanih okupljanja generacija Zadrana, nema nekog posebno dokumentiranog podataka iz daljnje prošlosti, no svakako je riječ o autentično zadarskom događaju koji se ne propušta. Zna to Jure Nikolić iz splitske grupe Cambi koja će za Badnjak u 11:30 sati pjevati na adventskom trgu.

- Badnjak je inače poseban dan, tako da će biti pravi užitak nastupati u blagdanskoj atmosferi u Zadru. Čast nam je biti u Zadru i uživati u Badnjaku na prekrasnom adventskom trgu. Nadam se kako će biti dosta ljudi i kako ćemo na jedan lijep i prikladan način navijestiti Božić, raduje se Nikolić koncertu. 

Brojni fanovi Cambija u dlaku poznaju repertoar svoje omiljene grupe, pa četiri sjajna vokala - Jure Nikolić, Sandro Gerbec, Luka Čulić i Joško Tranfić - za njih ne predstavljaju iznenađenje. Nastupom na ovogodišnjoj „Dori" s hitom „Zaljubljen" uspješno su predstavili vrhunske glasovne sposobnosti i glazbenu modernost, pa će Zadranima ponuditi Badnjak za pamćenje.

- Izvodit ćemo svoje stvari uz neke druge prilagođene blagdanskom duhu. Imamo i neke svoje koje odgovaraju trenutku Božića, kaže Jure iz Cambija. 

A kad koncert završi momci iz Cambija potražit će neko ugodno mjesto za odmor i naravno, pjat bakalara. Tako je to u Zadru u vrijeme Badnjaka.