Na pitanje SDP-ove vijećnice Irene Dragić o vraćanju pozajmice od 2.5 milijuna kuna koja je dana Hrvatskom nogometnom klubu Zadar, gradonačelnik Branko Dukić najavio je kako će Gradsko vijeće odlučivati o tome hoće li to pretvoriti u dionički ulog.

SDP-ova vijećnica podsjetila je kako je pozajmica trebala biti vraćena, ali sada je izvjesno kako se to neće dogoditi.

- Udruga se pretvara u d.d. pa se daje naslutiti kako će se pozajmica pretvoriti u udjele. Hoće li HNK Zadar vratiti pozajmicu? Ako neće, do kada mislite čisti novac građana pretvarati u bezvrijedne papire?!, pitala je Dragić.

Gradonačelnik Dukić objasnio je kako će novo dioničko društvo biti bolje nego prije. 

- Svi znate da smo imali NK s 42 posto dionica. Svaki dan smo davali novac za koji nismo znali zašto dajemo. Došla je nova situacija i Grad Zadar mora razmišljati o razvoju sporta i nogometa. Imamo jedan solidni klub koji može napredovati. U tom cilju smo dali pozajmicu. Sljedeća stavka koja će doći na dnevni red na sljedećoj sjednici je odluka u kojem pravcu će ići pozajmica. Sponzoriranje pa da se riješimo svega, što je po meni glupo, ili ako oni ne mogu vratiti, da se pozajmica pretvori u dionice u dioničkom društvu. U njemu će se, vjerujem, lakše nego u ostalim sportovima naći jedan sponzor, odnosno strateški partner koji bi preuzeo daljnju obvezu i odlučio hoće li te dionice otkupiti ili da ostane jedan paket dionica Gradu. To ćemo predložiti vama, Gradskom vijeću, kazao je Dukić koji je u svom odgovoru pozajmicu kao zakonsku obavezu pretvorio u sponzorstvo.