Prodaja gradskog zemljišta sinu zamjenice pročelnika za upravljanje gradskom imovinom Ružice Vrdoljak, koja krajem godine odlazi u mirovinu, bila je tema pitanja vijećnice Adele Frank na današnjoj sjednici Gradskog vijeća.

-Medijsko otkriće trebalo bi poslužiti u političkoj borbi protiv te ukorijenjene pojave. Ružica Vrdoljak je, kao što poznato, bila u aferi prodaje zemljišta 58 vlasnika na Višnjiku nakon što ga je Grad oduzeo Zadranima koje je proglasio mrtvima. Je li ovaj slučaj pogodovanje, politička korupcija ili čisti sukob interesa?, pitala je vijećnica Frank.

Odgovor je dobila od gradonačelnika Branka Dukića, ali i pročelnika Tomislava Korone. Između je bio komentar predsjednika Gradskog vijeća kako su „natječaji javniji od javnosti."

I prije je bilo slučajeva koji izazivaju sumnju na nečasne radnje kod nekih djelatnika. Pogotovo ako je u gradskoj upravi i ako je netko nekome u rodu, kazao je Dukić nazivajući to povremenim ekcesima.

- Vjerujem da se na natječaje koji su javni svatko od vas ima pravo natjecati. Tu ne bi trebalo biti nikakvih malverzacija. Dok sam ja gradonačelnik, od mene ne bi trebalo biti takvih prodaja u kojima ja ugrožavam sebe. To je pitanje osobne svijesti i odgovornosti. Ja to ne bih napravio, istaknuo je gradonačelnik Zadra te dodao se javni natječaji imaju pravo komentirati i saznati tko je kupio u medijskoj objavi.

Za govornicu je izašao pročelnik Odjela za upravljanje gradskom imovinom Tomislav Korona čija je zamjenica Ružica Vrdoljak.

On je vijećnici Adeli Frank ispred svog odjela spreman podnijeti pisani izvještaj o tom natječaju na kojem je bilo više kandidata.

- Možemo govoriti o službenoj etici, odnosno je li netko etički postupio u tom dijelu. Ja to ne bih, ali ono što je gradonačelnik rekao - natječaji su javni i mi ih redovno objavljujemo. Pismeno ću dostaviti dokumentaciju za ovaj natječaj, najavio je pročelnik Korona.