Gotovo pola godine od otvaranja ponuda, Hrvatske ceste donijele su odluku o odabiru građevinara koji će izvesti dugoočekivanu rekonstrukciju spoja Puta Biliga i Ulice Hrvatskog sabora (DC306 / zaobilaznica).

Nakon dugog postupka pregleda i ocjena ponude, u sklopu kojeg su tražena pojašnjenja i dopune prijava, taj je posao dobila zajednica ponuditelja koju čine Kruševo-put, zagrebačka Ingra i Mežnar građevinske usluge iz Duge Rese s najpovoljnijom ponudom u iznosu od 6.4 milijuna kuna, što je za pola milijuna kuna manje od procjene. Za rješavanje crne prometne točke svoje su ponude dale i Ceste Zadarske županije (6.5 milijuna kuna), Strabag (6.8 milijuna), te Colas iz Varaždina (7.6 milijuna kuna). Posljednja je ponuda odbijena kao neprihvatljiva jer njezina cijena prelazi planirana, odnosno osigurana sredstva Hrvatskih cesta. Nakon isteka žalbenog roka s odabranom zajednicom ponuditelja potpisat će se ugovor na temelju kojeg će započeti jednogodišnji radovi.

Kada smo Hrvatske ceste pitali hoće li se odvijati tijekom turističke sezone, oni su nam odgovorili:

- Ukoliko neki radovi, a ima ih i na drugim dionicama, ulaze u turističku sezonu postupa se po uhodanim procedurama za takve slučajeve te se po potrebi provodi i posebna regulacija prometa.

Podsjetimo, na toj je dionici planirana izgradnja klasičnog T križanja s lijevim skretačima, koja uključuje proširenje privoza iz ulice Put Biliga na tri prometna traka sa zelenim međupojasom i obostranim nogostupima. Ovo je rješenje prometne struke izazvalo kritike dijela javnosti pa je tako Akcija mladih kroz amandmane na proračun, o kojima će se sutra odlučivati, zatražila neovisnu usporedbu sadašnjeg planskog rješenja s mogućim rješenjem petlje.