Nakon što je proteklog ljeta organiziralo feštu, Športsko društvo Novi Bokanjac hladnu je zimu u ovom gradskom predjelu odlučilo zagrijati „Adventom".

Otvorenje prvog izdanja ove trodnevne manifestacije obilježilo je otvorenje sportske dvorane u sklopu Katoličke osnovne škole "Ivo Mašina". Parket u novoj dvorani prvi su isprobali košarkaši Diadore i veterani Puntamike. Prijateljska košarkaška utakmica završila je rezultatom 66:65 u korist veterana, no važnije od samog rezultata bilo je druženje koje se nastavilo uz adventsku kućicu smještenu na otvorenom prostoru pokraj crkve sv. Pavla.

- Ideja o prvom Adventu nastala je kroz međusobni dijalog naših članova te svećenika i ravnatelja škole don Rolanda Jelića, nakon čega smo ideju iskomunicirali s Gradom Zadrom i tvrtkom Marikomerc. U suradnji s Marikomercom poznati chef Tomislav Karamarko sutra će za građane pripremiti 150 porcija bakalara, a sav prihod od prodaje hrane i pića ide za Kiaru Goršić. Pjevat će Zbor mladih Belafuža i Zbor mladih Magnificat Bibinje. Treći dan rezerviran je za dječji advent na koji nam stiže gost iznenađenja s prigodnim poklonima za djecu, rekao nam je član Sportskog društva Novi Bokanjac Marin Gospić pozivajući građane da im se sljedeća dva dana pridruže u druženju uz kućicu koje počinje oko 18 sati.

Tom se pozivu danas odazvao i pročelnik gradskog Upravnog odjela za financije Ivan Mijolović, inače mještanin Novog Bokanjca.

- Dvorana izgleda super! Zajedno sa školom obogatila je život ovog kvarta. Nadam se da će to biti samo jedan u nizu zahvata koji će obogatiti Novi Bokanjac u kojem do prije koju godinu stvarno nije bilo praktički ničega. Športsko društvo Novi Bokanjac je dosta duboko i šaroliko u svom djelovanju, koje je humanitarnog karaktera, pa su tako dosad organizirali darivanje krvi u suradnji s Crvenim križom, humanitarnu gestu za obitelj Torić, košarkaške i nogometne turnire... Nadam se da će i dalje ustrajati u svom naporu, poručio je gradski pročelnik na otvorenju prvog Adventa na Novom Bokanjcu.