Od 16. do 19. prosinca na bazenu Kantrida u Rijeci održano je prvenstvo Hrvatske u plivanju u 25 m bazenu, a nastupilo je 408 plivačica i plivača iz 37 hrvatskih klubova.

U jutarnjim satima plivale su se kvalifikacije, popodne su plivane finalne utrke (A, B i C finala), a na PH plasirali su se idući natjecatelji „Zadra": Roko Šango, Ivan Šango, Noa Kuman, Leon Patrk, Adrian Šaponja, Roko Grgić, Marcela Lovrović, Sara Zrilić i Rita Herceg. O veličini natjecanja i spremnosti plivača, govori činjenica da je srušeno 15 državnih rekorda. Iako u mladoj postavi, plivači "Zadra" došli su do 14 finalnih nastupa i sedam medalja.

Najbolji plivač „Zadra", junior Noa Kuman briljirao je na ovom natjecanju: plivao je 2 A finala, osvojio seniorsko srebro i seniorsku broncu. U svojoj glavnoj disciplini, 400m mješovito, srušio je osobni rezultat za 10 sekundi i sa 4,21.87 osvojio seniorsko, ml. seniorsko i juniorsko srebro.U ovoj utrci plivao je i najveći broj bodova ikad, 720. Na 200 mješovito popravio je svoje vrijeme za 5 sekundi i sa 2.02.35 uzeo seniorsku, ml. seniorsku i juniorsku broncu. U B finalima je plivao na 100m prsno gdje je bio 6. junior (1.04.60) i 14. na 200m slobodno. Za Nou je ovo PH bilo važno da ispliva norme za ulazak u reprezentaciju što je i odradio, nakon čega je uslijedio poziv za reprezentaciju za Nou Kumana i njegovu trenericu Josipu Nekić. Najuspješnija plivačica bila je ml. juniorka Rita Herceg koja je u svojim dionicama prsno tehnike i nastupima u B finalima ostvarila zapažene rezultate.

Na 100m prsno osvojila je ml. juniorsko srebro (1.15.35) gdje je spustila vrijeme za 3.5 sekundi, a ušla i u najbržih devet u seniorskoj konkurenciji. Na 50m prsno (34.75) i 200m prsno (2.42.97) nedostajalo je malo sportske sreće pa je zauzela dva 4. mjesta, no osobni rezultati i poredak u seniorskoj konurenciji najavljuju dobru godinu plivanja za Ritu uz trenera Željka Olujića. Na 50m delfin Rita je nastupila u C finalu i plivala 9. mjesto kod ml. juniorki. U finalnim nastupima istaknuo se i junior Roko Šango, nastupom u A finalu na 200m leđno (2.05.38) zauzeo je 5.mjesta kao senior, ml. senior i junior sa osobnim rezultatom. U disciplini 100m leđno Roko je nastupio u B finalu i zauzeo 12.mjesto. Junior Ivan Šango plivao je B finale na 50m delfin i zauzeo 12.mjesto u juniorskoj konkurenciji. Ml. junior Adrian Šaponja nastupio je u B finalu na 200m delfin i zauzeo 15. mjesto u ml. juniorskoj konkurenciji. Ml. juniorke Sara Zrilić i Marcela Lovrović ostvarile su C finalne nastupe gdje su zauzele 8. mjesto u ml. juniorskoj konkurenciji (Sara na 50m leđno) i 12. mjesto u ml. juniorskoj konkurenciji (Marcela na 50m delfin).

I ostali plivači „Zadra" odradili su izvrsne nastupe, u jutarnjim kvalifikacijama plivali su utrke sa odličnim pomakom rezultata u svojim disciplinama (Leon Patrk i Roko Grgić).

U štafetnim disciplinama nastupila je juniorska muška postava u sastavu: Roko Šango, Ivan Šango, Noa Kuman i Adrian Šaponja. Nastupili su u četiri štafete i ostvarili jedno 7. mjesto (4x50 mješovito, 1.48.36) i tri 11. mjesta u juniorskoj konurenciji (4x100 mješovito, 4x50 i 4x100m slobodno)

Na listi uspješnosti klubova, u konkurenciji 37 klubova PK Zadar je sa svojih šest kandidata zauzeo 12. mjesto kod plivača.

Treneri koji su pratili ekipu bili su Josipa Nekić, prof. i Željko Olujić, bacc.cin. koji su zadovoljni otplivanim zimskim PH i sa veseljem iščekuju natjecanja u 50m bazenu.
Posebno hvala PK Zadar upućuje kondicijskom treneru Juri Šangu na velikoj pomoći u pripremi najboljih plivača Kluba.

Iduće državno natjecanje koje očekuje PK Zadar je kadetsko PH u veljači.