Predsjednik SDP-a Zadarske županije Jure Zubčić dostavio je priopćenje o Gračacu, "politički i medijski zapostavljenoj općini u kojoj se događaju čudni politički zahjevi":

- Sjednica Općinskog vijeća na kojoj se trebalo glasati o proračunu je odgođena za utorak na zahtjev SDSS-a jer žele osnivanje nove radne jedinice komunalnog poduzeća "Čistoća Gračac" u Srbu koja bi preuzela sve poslove komunalnog poduzeća osim odvoza komunalnog otpada.

Dakle, preuzeli bi upravljanje grobljima, javnom rasvjetom i nerazvrstanim cestama.

Svrha javnog poduzeća je pružanje javnih usluga građanima općine. Neki politički akteri očito žele da javno poduzeće u općinskom vlasništvu za svrhu ima uhljebljivanje stranačkih kadrova, pa u Općini s manje od tri tisuće stanovnika žele razdvajanje poslova.

Pritom ne vode brigu o kvaliteti pružene usluge, pa u konačnici i potrebama građana na području cijele Općine. Ako postoje problemi, a o tome nisu govorili, u radu komunalnog poduzeća rješenje sigurno nije u uhljebljivanju ljudi u novu radnu jedinicu.

Mi u SDP-u smatramo da se povećanje efikasnosti, pa i svrsishodnosti, komunalnog poduzeća ne može ostvariti stavljanjem političkih šapa nad radom i zapošljavanjem u komunalnom poduzeću, a poglavito kad se to koristi kao politička ucjena.

Nažalost, ovo nije prvi put da su građani Gračaca žrtve političkih pritisaka koji dolaze s viših razina, kako državne, tako i županijske radi trulih političkih dogovora koji su uglavnom temeljeni na podjeli "političkog plijena", a ne na stvarnim razvojnim projektima Općine Gračac.

Usvajanjem ovakvog prijedloga komunalno poduzeće bi se potencijalno dovelo u stvaranje dugova, a time i samo pružanje javnih usluga. Komunalni problemi su isti za sve, kao i javne usluge, bez obzira na etnički predznak, stoji u priopćenju SDP- Zadarske županije i SDP-a Gračac.