"Organizacija na vrhuncu. Čeka se više od ure. Nisu normalni, a kao pozivaju ljude na cjepljenje. Čisti nerad.", tako je naš čitatelj prokomentirao situaciju sa cijepljenjem na punktu ŠC Višnjik. 

Iako se zbog smanjenog interesa građana za cijepljenjem protiv koronavirusa, taj punkt od 6. prosinca ponovno vratio na staro radno vrijeme, situacija na terenu govori suprotno. Razlozi porasta interesa za cijepljenje su povećanje broja oboljelih, a u većem dijelu pooštravanje epidemioloških mjera još u studenom od kada se u javne i državne službe više ne može kročiti bez Covid potvrda. Kako je Nacionalni stožer za civilnu zaštu 15. prosinca produžio većinu tih mjera i uveo velike kazne za nepoštivanje predočenja Covid potvrda, za očekivati je da će gužvi biti još. 

- Problem je što ljudi dolaze na punkt pola sata do 45 minuta prije početka cijepljenja, odnosno dolaze prije termina za što nema potrebe jer stvaraju nepotrebnu gužvu. Najveće gužve su od 17 do 19 sati, dok od 19 do 21 nema nikoga. Naglašavam da su kapaciteti cjepilišta dovoljni i da osoba koje se cijepe u ukupnom broju nema previše, jednostavno izabiru krivi termin, rekao nam je koordinator cjepilišta na Višnjiku, dr. Robert Županović.

Podsjetio je da je radno vrijeme punkta za cijepljenje u ŠC Višnjik od 7 do 13 te od 15 do 21 sati.