Na sjednici Strukovne skupine poslovanja nekretninama Zadarske županije, održanoj prošlog tjedna u prostorijama Županijske komore Zadar, njen predsjednik Nikica Begonja najavio je okupljenim posrednicima u prometu nekretnina održavanje predavanja o mjerama sprječavanja pranja novca i financiranja terorizma krajem siječnja ili početkom veljače iduće godine u Zadru.

Tako je dogovoreno s predstavnicima Financijskog inspektorata Republike Hrvatske u Zagrebu. Time će oni posrednici s područja zadarske i nekih drugih županija koji takvom predavanju nisu nazočili na nedavno održanom jesenskom Forumu poslovanja nekretninama u Zagrebu imati priliku ispuniti tu zakonsku obvezu. Obavijest o točnom vremenu i mjestu održavanja predavanja pravodobno će dobiti iz HGK, rekao je predsjednik Begonja.

Uputio je zatim nazočne i na mogućnost potpisivanja izjave o prihvaćanju Kodeksa etike u poslovanju posrednika u prometu nekretnina Udruženja poslovanja nekretninama Hrvatske gospodarske komore. Njegovo bi potpisivanje, prema nekim najavama, moglo postati obvezno i biti uvršteno u Zakon o posredovanju u prometu nekretnina, obavijestio je Begonja.

Na kraju je podsjetio i na obvezu godišnje prijave za ažuriranje podataka u Registru posrednika u prometu nekretnina koji vodi HGK, a može se do 31. prosinca obaviti na komorskoj platformi za e-usluge Digitalna komora.