U spomen na hrabrost i mladi život utkan u temelje Domovine, suborci i članovi obitelji Dragana Žunića danas su na Velebitu kod križa podignutog na njegovom mjestu stradavanja položili cvijeće i zapalili svijeće.

- Obilježavanje spomena na dan pogibije Dragana Žunića, koji je 16. prosinca 1992. godine poginuo na Velebitu, prigoda je da se s ponosom prisjetimo njegovih zasluga, a dostojanstveno čuvanje njegove hrabre žrtve od zaborava neka posluži kao primjer kako se junaci Velebita čuvaju u sjećanju i da ne dopušta da sjećanja na te dane izblijede. Sjećanje na hrabre ljude koji su prvi stali u obranu naše Domovine te svima nama omogućili mir i slobodu koju danas uživamo ujedno je i prilika da na mlađe naraštaje s ponosom i dostojanstvom dalje prenosimo istinu o nemjerljivoj ulozi policije u stvaranju Republike Hrvatske, poručili su iz PU zadarske.

Dragan Žunić ( r. 1965) kao policijski službenik Specijalne jedinice policije "Poskoci" bio je pripadnik Policijske uprave zadarske od samog početka Domovinskog rata, 2. prosinca 1990. godine, pa sve do svoje pogibije. Od početka neprijateljske agresije aktivno je sudjelovao u obrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Hrvatske.

Sudjelovao je u više diverzantsko-izviđačkih akcija ove specijalne jedinice, a 16. prosinca 1992. godine pri dubinskom izviđanju terena na Velebitu kao dozapovjednik jedinice pogođen je iz neprijateljskog vatrenog oružja i pritom smrtno stradao.

O njegovoj nesebičnoj hrabrosti svjedoči i činjenica da je teško ranjen prilikom neprijateljskog topničkog napada na mjesto Jasenice 11. rujna 1991. godine, međutim ni ranjavanje ga nije zaustavilo. U prosincu se ponovno priključio postrojbi specijalne policije, dajući nesebičan i ogroman doprinos stvaranju nam neovisne i slobodne Domovine.

Obilježavanje 29. godišnjice pogibije hrvatskog viteza je nastavljeno u rodnom mu mjestu, gdje je na njegovoj grobnici u Slivnici položeno cvijeće i zapaljene svijeće, a potom je služena Sv. misa zadušnica u crkvi Sv. Nikole u Slivnici Gornjoj.

Obilježavanju su pored obitelji Žunić te izaslanstva Policijske uprave zadarske, nazočili i članovi Udruge SJP „Poskoci" i Udruge Prvi hrvatski redarstvenik.