Policijski službenici Policijske postaje Benkovac dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije ženske osobe u dobi od 26 i 41 godinu koje se sumnjiči za prijevaru.

Sumnjiči ih se da su tijekom srpnja ove godine putem društvene mreže Facebook oglasili prodaju traktora. Oglas je privukao 53-godišnjaka s benkovačkog područja koji je stupio u kontakt s njima. Nakon što im je po dogovoru uplatio novac za traktor i prijevoz, one su izbjegavale daljnji kontakt s njim te mu traktor u dogovorenom roku nisu isporučile, na koji način su sebi pribavile nepripadnu imovinsku korist u iznosu od 8 tisuća kuna. Uklonile su oglas i profil s kojeg je objavljen te nestale s društvenih mreža no policija ih je uspjela pronaći.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv obje osumnjičene podnosi se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru zbog kaznenog djela prijevara. Kako doznajemo, riječ je o prijateljicama iz unutrašnjosti Hrvatske koje su od ranije poznate policiji po sličnim kaznenim djelama.