Na mjestu gdje su bili ruševni i zapušteni ostaci nekad poznate gostionice Putnik, ostala je hrpa kamenja i betona.

Po nalogu komunalnog redara, Grad Zadar je nositelj uklanjanja ruševine koja je tu od ratnog vremena i oko koje se vodila duga sudska borba oko odštete. Ona je, kao što nam je poznato, završila isplatom četiri milijuna kuna vlasniku nekretnine koji je otišao iz Zadra. Nositelj izvlaštenja bio je Grad Zadar.

Pitanje je što gradske vlasti planiraju na toj čestici koja je dio one na koju su upisani Opća bolnica Zadar i Zavod za javno zdravstvo.

Naime, uz nju ide mali cestovni prolaz koji je do sad bio opasan upravo zbog toga što je ruševna kuća zaklanjala vidik za vozače koji ulaze u taj prolaz, kao i za pješake koji su bili na meti onima koji su vozili prema Ulici Ljudevita Posavskog.

Iz Odjela za komunalne poslove čekamo odgovor po kojoj zakonskoj osnovi je obavljeno rušenje. Dobili smo ga po objavi vijesti. U njemu je napisano da je "uklanjanje izveo ugovoreni izvođač Grada Zadra za uklanjanje ruševina Cibo-promet sukladno Zakonu o građevinskoj inspekciji".

- Procijenjena vrijednost uklanjanja je 70 tisuća kuna, a točna će se znati po ispostavi pratećih listova u konačnoj situaciji, navodi se u nepotpisanom odgovoru iz gradske uprave.