Zadranki koja je s mužem prevarila sugrađanina, posudivši od njega 247.000 kuna, ukinuta je uvjetna osuda jer u propisanom roku nije vratila navedeni iznos oštećeniku. Zbog toga će s mužem, kojemu je uvjetna kazna već ranije opozvana, morati na odsluženje zatvorske kazne, u njezinom slučaju na šest mjeseci.

Na provedenom suđenju ona je zbog kaznenog djela prijevare osuđena na kaznu zatvora u trajanju od šest) mjeseci, uvjetno na jednu godinu, uz obvezu da Zadraninu zajedno s mužem solidarno, u roku od šest mjeseci, vrati posuđeni iznos. Kako to nisu napravili, zajmodavac je 31. srpnja prošle godine podnio prijedlog za opoziv uvjetne osude. Sud im je odredio dodatni rok od četiri mjeseca, ali kako su oni uplatili svega 10 tisuća od ukupno 247, sud je u lipnju opozvao uvjetnu osudu za supruga, a sada i suprugu.

Odvjetnik oštećenog Zadranina Trpimir Kučina ponovio je na sjednici izvanraspravnog vijeća kako tužena do dana održavanja ove sjednice nije obeštetila oštećenika te zatražio da se odluka donese isti dan i objavi na oglasnoj ploči, obzirom da se osuđenica javlja s nepoznatih brojeva i izbjegava urednu dostavu. Sam oštećeni istaknuo je kako je ženu ove godine vidio barem dva puta u šetnji po gradu, iako radi u Njemačkoj.

Branitelj Branimir Zorica je naveo da osuđenica nigdje ne bježi već ovisno o poslu koji obavlja mijenja adrese. Svjesna je svoga duga, ali nije mogla s oštećenikom postići dogovor da obročno taj dug otplati niti je isti prihvatio zalog za nekretninu koju joj je nudio njezin otac. Oštećenik je potom naveo da nije istina da su mu nudili nekretninu u zalog, a zadnjih godinu dana osuđenica s njim nije pokušala stupiti u kontakt.

Nakon ovako provedenog postupka za opoziv uvjetne osude, izvanraspravno vijeće je utvrdilo da se samo bezuvjetnom kaznom zatvora može postići svrha kažnjavanja osuđenice. Sud je utvrdio i da je Zadranka do sada na ime naknade štete oštećenom isplatila samo 200 eura, čak i nakon produženja roka za plaćanje. To ne predstavlja ozbiljan pokušaj osuđenice da ispuni tu svoju obvezu, te se nameće zaključak da namjera osuđenice nije ispuniti svoju obvezu prema oštećeniku, zaključio je sud te uputio Zadranku na odsluženje zatvorske kazne.