Otkada ne „guta" automobile Trpimirova obala poznata je po drugom fenomenu - stvaranju rupa na prometnici. Problem je poznat odavno, a stanje je svake godine sve gore jer je obala sve starija i izrovanija od utjecaja mora.

Iako je rupa danas zatrpana šljunkom, a ispred nje se nalazi postavljen znak upozorenja, vozači se žale da se radi o nepreglednom mjestu iza zavoja, zbog čega se instalacija često mora izbjegavati u posljednji tren. Po danu stvara probleme pješacima i biciklistima, koji su „stjerani" na uski prostor između prometnice i mora.

Problema je svjestan Robertino Dujela, pročelnik UO za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša, koji kaže da je more narušilo statiku prometnice.

- Riječ je o graničnom području Županijske lučke uprave pod konzervatorskom zaštitom, stoga je jasna kompleksnost zahvata. Nerazvrstanom cestom upravlja grad Zadar te smo preuzeli inicijativu sanacije prometnice i kanala ispod iste . Naručili smo projektnu dokumentaciju za koju smo osigurali sredstva nedavno usvojenim rebalansom proračuna. Na projekt očekujemo suglasnost nadležnih kako bi pristupili sanaciji, kaže Dujela.

Projekt bi trebao biti gotov do kraja godine, a radovi bi mogli početi već početkom sljedeće. Trenutačna situacija dodatno će se osigurati postavljanjem svjetlosne signalizacije.

Sličan problem nedavno je riješen pedesetak metara dalje, a bit će ih zasigurno i još dok se ne pronađe kvalitetno i konačno rješenje poput onog koje se trenutačno realizira na zadarskoj rivi.