Na bubnju je otišla jedna zgrada u Gaženici! Riječ je o nekretnini Dalmacije ribe u stečaju, tvrtke sa sjedištem u Drnišu koja je bila povezana sa zadarskom Adrijom preko vlasničke strukture i kaznenog postupka, koji je nedavno završio oslobađujućom presudom.

Rješenjem Trgovačkog suda u Zadru, pet etaža zgrade i dvorište ukupne površine 1982 m2 (čest.br.8499/17) dosuđeni su za 2.1 milijun kuna tvrtki Spectra media iz Zagreba, koja već ima sabirni centar uz Gaženičku cestu. Njihova osnovna djelatnost je skupljanje, oporaba i zbrinjavanje električnog i elektroničkog otpada. Kako navode na svojim stranicama, Spectra media posluje u kontinuitetu od 1985. godine, a stalnim se napretkom razvila iz obrta u uspješno poduzeće koje danas zapošljava 220 djelatnika. Od 2007. godine tvrtka je državni koncesionar za recikliranje i oporabu EE otpada. Osim te osnovne djelatnosti, bave se i zastupanjem, prodajom, servisom i montažom elektroničkih uređaja.

Kako bi nakon licitacije, koja se odvijala u zgradi Stalne službe suda u Šibeniku, i službeno postali novi vlasnici zgrade u Gaženici, u roku od mjesec dana moraju platiti iznos preostale kupovnine u iznosu od 1.9 milijuna kuna.