Proteklog vikenda, policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja pojačanih aktivnosti u prometu kontrolirali 481 vozilo i vozača, a poduzeli su 256 represivnih mjera.

Alkotestirano je 277 vozača, od kojih je 24 bilo pod utjecajem alkohola, osam vozača je upravljalo vozilom bez položenog vozačkog ispita, 28 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine, a njih čak 78  nije poštivalo prometni znak. U tom se vremenu dogodilo 12 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba lakše ozlijeđena.

PU zadarska u svojem je priopćenju izdvojila dva događaja:

U subotu, 11. prosinca oko 23,30 sati u Zadru, na raskrižju ulica Domovinskog rata i Edvina Androvića, 47-godišnja vozačica je upravljajući Citroenom zadarskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,12 promila izazvala prometnu nesreću s materijalnom štetom, najprije udarivši vozilom u rubnjak ulice, a potom u stablo na travnatoj površini.

Protiv 47-godišnjakinje slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Nešto manje od dva sata kasnije, u nedjelju, 12. prosinca oko 1,10 sati u Pakoštanima, 40-godišnji vozač motocikla se nije zaustavio na znak službenih osoba, već nastavio vožnju vrijeđajući i omalovažavajući policijske službenike, a potom je kada se zaustavio odbio ponuđeni test na alkohol i prisutnost droga.

Vozač je doveden u prostorije policije na kriminalističko istraživanje te je jučer uz optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti cestovnog prometa i prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.