Veselo je bilo jučer na zadarskom Adventu, pogotovo najmlađima jer ih je posjetila Sveta Luca i darivala ih slatkišima. Prošetala je gradom i zajedno sa svojim pomagačima razveselila je djecu, ali i brojne druge prolaznike.

Najmlađi su uživali i u pravom blagdanskom ugođaju kod adventske kućice "Zadarska dica". Ta je kućica jedina koja će sav svoj prihod od prodaje hrane i pića donirati u humanitarne svrhe, odnosno za pomoć djevojci Petri Adžić.

No, svi uključeni u ovaj projekt Hrvatskog nogometnog kluba Zadar uspješno ostvaruju suradnju i s brojnim zadarskim udrugama s ciljem pružanja pomoći, stoga su ih tako sinoć posjetila i djeca iz Udruge Cukrići Zadar te su zajedno s predstavnicima Kluba, Jakovom Pinčićem i Damirom Kneževićem, sudjelovala u kićenju klupskog bora.

Na svaku su kuglicu mali "cukrići" pisali svoje želje, dok je Jakov znakovito napisao "1. HNL!". Bilo je veselo, puno smijeha i dobre zabave, baš kako i treba biti u ovo predblagdansko vrijeme. No, sinoć je na ovoj kućici zabilježena još jedna lijepa gesta.

- Posjetili su nas vlasnici i djelatnici Agencija za promet nekretnina Zadarske županije na čelu s organizatoricom Kristijanom Požarina Rakić. Oni su svoj božićni domjenak organizirali baš na našoj kućici te su u sklopu svoje akcije "Humanitarni bakalar", koja je aktivna već pet godina, prikupljali sredstva za Petrinu rehabilitaciju, rekli su nam iz Kluba.

Na ovaj su način i oni pomogli humanitarnom cilju koji stoji iza projekta "Zadarska dica", a to možete i vi, dragi posjetitelji, dolaskom na ovu kućicu i tako svojim doprinosom pomoći akciji.

Akciji će pomoći i košarkaši KK Diadora koji će kućicu "Zadarska dica" posjetiti u subotu, najavili su.