Nakon gotovo pet mjeseci od kada su sječom stabala počeli radovi na dijelu Ulice Franje Tuđmana uz City Galleriu, postavlja se asfalt.

Gradilište nikad življe. Strojevi Filusa, Franta, kamioni Mile Nekića, a glavni pogon za asfaltiranje stigao je iz Varaždina gdje je sjedište Colasa. Svi su tu osim Lavčevića koji je nositelj radova.

Idealno vrijeme za polaganje asfalta, ne samo na kolnički trak već i na nogostup. Pločnik u širini pet metara dobio je asfalt umjesto kamena ili betonskih ploča.

Na tom kao i nogostupu na suprotnoj strani koji prema projektu Gin Company mora biti širok tri metra, prolazit će biciklistička staza. Niti jedne travke,  a kamoli stabla koji jednostavno nisu predviđeni projektom pa će pješaci i biciklisti pržiti se u asfaltu.

Bilo je pokušaja da se naknadno intervenira i ostavi barem pola metra za nastavak drvoreda čempresa, ali uzalud. Pitanje je kako će se i spašeni drvored uz crkvu sv. Ivana ponašati zarobljen u asfaltu pločnika koji se tu i prekida radi pristupa vozila.

Nakon asfaltiranja južne strane Tuđmanove, gradilište se otvara na suprotnoj strani. Do toga će doći vjerojatno početkom idućeg tjedna. Tuđmanova se širi na četiri kolničke trake od kojih svaka mora biti tri metra.