Dvodnevno nagradno putovanje u Zagreb za djevojčicu Nikolinu, čije ime nosi Europski satelit u Zemljinoj orbiti, organizirali su Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj, EUROPE DIRECT Zadar i Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA. 

Nikolina i mama Barbara bile su vidno dirnute i oduševljene cijelim nagradnim putovanjem u Zagreb. Iznenađenje nagradnog putovanja bilo je upoznavanje s pjevačicom Frankom Batelić, čime se ostvarila Nikolinina velika želja. 

Pri upoznavanju s Frankom je potekla i koja suza nevjerice i sreće. Franka je pohvalila Nikolinu i njenu kreativnost te joj poručila da hrabro nastavi dalje.

U Zagrebu je posjetila urede Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj gdje ju je dočekao voditelj Ognian Zlatev, vozila se tramvajem i uspinjačom, razgledala je Tehnički muzej Nikola Tesla, obišla zagrebački Advent i gostovala u emisiji Dobro jutro, Hrvatska.

A u Zagrebu joj se ostvarila još jedna velika želja, skakala je po krevetu u hotelskoj sobi.

- Divno mi je bilo cijelo putovanje, rekla je Nikolina skromno i još pod dojmom.

Podsjetimo, Europska komisija organizirala je od 14. studenoga 2019. do 31. siječnja 2020. u Hrvatskoj, Norveškoj i Švicarskoj uzbudljivi natječaj za djecu rođenu između 2008. i 2013. godine. Svaki učenik je za sudjelovanje trebao poslati kreativan rad na temu „Snovi o svemiru".

Ocjenjivački žiri čiji su članovi Lidija Kralj (pomoćnica ministra, Uprava za potporu i unaprjeđenje sustava odgoja i obrazovanja, Ministarstvo znanosti i obrazovanja), Dragan Rosa (znanstvenik, Hrvatsko astronomsko društvo) i Ingeborg Fülepp (umjetnik) odabrao je Nikolinu Rudić kao pobjednicu za Hrvatsku između trideset preodabranih radova.