Sedam sati trajao je današnji sastanak oko gradskog proračuna za 2022. godinu, koji se vodio između gradonačelnika Branka Dukića, pročelnika i predstavnika Klubova vijećnika.

Kako doznajemo od nezavisnog Enija Meštrovića, koji drži ključeve većine u Gradskom vijeću, oni su prije "sjedanja" za stol gradskim vlastima uvjetovali izbacivanje trase nove zaobilaznice iz Prostornog plana, a kako ne bi došlo do situacije da se građane izvlašćuje iz maslinika i zemlje koju obrađuju. Nakon što su sjeli za stol, okupljeni nisu donijeli druge velike zaključke, što nam je potvrdio i šef GO SDP-a Daniel Radeta.

- Teško je donijeti zaključak nakon današnjeg dana. Imat ćemo još jedan sastanak, najvjerojatnije u utorak. HDZ-ovci se načelno ne slažu s našim amandmanima, što ne znači da oni neće proći jer imaju podršku drugih klubova. Mislim da se do same sjednice neće znati ništa konkretno, rekao nam je Radeta.

Do sljedećeg sastanka imat će barem konkretniji prijedlog rasporeda sredstava po pozicijama.

- Ne možemo donositi amandmane koji koštaju više nego što ih možeš predvidjeti iz pozicije iz koje ćeš za njih uzeti sredstva. Jako je teško biti u predloženim okvirima. Da bi nekome nešto dali, nekome moramo uzeti. U kulturi to neće biti problem jer su za novu instituciju "Dvije palače" predvidjeli milijun kuna, koje ćemo mi lako rasporediti. No na drugim pozicijama, primjerice u školstvu, 99 posto stvari je realizirano. Bit će teško namaknuti sredstva koja smo predvidjeli, a opet s jedne i druge strane postoji interes da proračun prođe, rekao nam je Radeta dodajući kako se dio njihovih amandmana podudara s amandmanima drugih klubova, poput onog za razvoj otoka, što je predvidjela i Akcija mladih. U tom slučaju, ističe Radeta, nije im problem povući svoj i glasati za prijedlog drugog Kluba.