Očekuje nas par sati pozitivne energije i vibracije, poručio je popularni i uvijek rado slušani Neno Belan uoči svog koncerta na Adventu u Zadru.

Ljubav Zadra i poznatog glazbenika traje već desetljećima i nema sumnje da će ponovni susret na Trgu Petra Zoranića biti pravi doživljaj i za publiku i za Belana.

- Željni smo svirke, pogotovo u svjetlu toga da se dvije godine nije previše sviralo radi korone pa smo željni publike, a i publika je željna koncerata i to je evidentno s obzirom da nastupamo po drugim gradovima pa smo to primijetili, rekao nam je Belan, koji će na adventskoj pozornici nastupiti u pratnji svog dugogodišnjeg benda Fiumens.

- Moja glazba je takva kakva jest, svi je znate - pozitivna, opuštena, uz nju stvarno čovjek može zaboraviti na par sati na svoje svakodnevne brige i opustiti se, družiti se, pjevati, plesati, grliti, ljubiti, poručio je Neno.

Program s kojim će Belan i ekipa nastupiti na zadarskoj adventskoj pozornici zove se „Rock galama".

- Ja i moj vjerni bend Fiumens, s kojim sam već 24 godine, imamo pojačanje na bini u obliku naša dva prijatelja, jedan na udaraljkama, a drugi je Jakša Jordes koji je nastupao na Adventu kao pjevač Daleke obale. On nam često svira saksofon kao gost, pa će opet doći u Zadar kao moj saksofonist. A možda i zapjeva nešto od Daleke obale kad je već tu, kaže nam je Neno.

No, otkrio nam je i još jednu zanimljivu informaciju vezanu uz Zadar. 

- Mislim da je Zadar ili grad u kojem smo najviše nastupali u karijeri, ili jedan od tri, što se tiče Hrvatske. Stvarno smo bili česti gosti po svim mogućim klubovima zadnjih trideset i više godina. Jako dobro poznajemo Zadar i zadarsku publiku, a i osobno imam super prijatelje tako da često dođem i bez svirke u Zadar. U Zadru sam, što bi se reklo, kao doma. Pozivam sve Zadrane da dođu i da se zabave, da se svi zajedno opustimo i zaboravimo na svakodnevne nedaće kojima smo bombardirani već duže vrijeme, pozvao je na kraju.

Uopće ne sumnjamo da će atmosfera na ovom koncertu biti odlična!