Zahvaljujući pozitivnim komentarima pacijenata, na ovogodišnjoj listi "najdoktora" završilo je čak 17 imena iz Zadarske županije, što je najveći broj dosad!

Opća bolnica Zadar i ove godine može se pohvaliti nefrologom i voditeljem Odjela za hemodijalizu Draganom Klarićem, endokrinologinjom i voditeljicom Odjela za endokrinologiju Jelenom Vučak-Lončar, otorinolaringologom Ivanom Barakom te općim kirurgom i voditeljem Poliklinike službe za kirurgiju Jakovom Mihanovićem, koji je nedavno stekao akademski stupanj doktora znanosti.

Uz Mihanovića na listi najdoktora-kirurga je i Natalija Lučev, koja je bila medijska zvijezda kada je prije 10-ak godina stigla u zadarsku bolnicu kao prva kirurginja. No Lučev je nedavno iz osobnih razloga napustila adresu u Ulici Bože Peričića sa sporazumnim raskidom ugovora o radu.

U krugovima zadarske bolnice i van njih brzo se pročulo i za neurokiruga Ivicu Franciškovića, prepoznatog po kvaliteti rada i pristupu pacijentima. Nakon specijalizacije u Zagrebu stigao je u zadarsku bolnicu gdje su mu osigurali vrhunsku opremu za razvoj i usavršavanje.

Dugogodišnjim najdoktorima - ginekolozima, Ivici Žuveli (Benkovac), Slavku Mariću (Biograd na Moru), Ilvi Marić i Editi Tadić (Zadar), pridružila se Milka Hoti-Matešić iz Opće bolnice Zadar. Pacijenti su i ove godine pohvalili već poznati trio zadarskih "najdoktora" iz obiteljske medicine, Anu Dunatov, Biljanu Žigurski-Mračić i Damira Biloglava, a na tu se listu vratila i Marica Polegubić iz Biograda. Među najdoktorima smjestilo se i dvoje zadarskih stomatologa, Dijana Paleka i Sergej Kuštera.

Prema brojnim pozitivnim komentarima pacijenata, iskazali su se i liječnici zadarske bolnice koji su karijeru nastavili u kliničkim centrima, kao što su dvoje vrhunskih specijalista, kardiolog Ante Anić (KBC Split) i hematologinja Sandra Bašić-Kinda (KBC Zagreb).