Kada se u Polikliniku preseli Zavod za hitnu medicinu, vozila Hitne medicinske pomoći imat će zaseban ulaz i neće dodatno teretiti parkiralište, izjavio je to župan Božidar Longin na upit SDP-ove vijećnice, Helene Mikulandre. Ona je izrazila bojazan zbog parkirnog krkljanca koji će nastati preseljenjem Hitne pomoći i ambulanta Doma zdravlja.

Na to pitanje, iz Ravnateljstva zadarske bolnice koja je vlasnik i unajmitelj prostora Poliklinike i parkirališta, uputili su nas nadležnim službama Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije. Od ravnatelja Ivice Erlića dobili smo „hitan" odgovor na novinarski upit kako će biti riješeno parkiranje službenih vozila.

"Na lokaciji Poliklinike, nova adresa Ispostave hitne, osigurana su bočno parkirna mjesta gdje se može parkirati šest auta. Prilikom izlaska na intervenciju auta će se polukružno okretati na parkingu bolnice, u produžetku, koje je bolnica planom obuhvatila, te se očekuje da postave stupiće koji će označavati taj prostor", najavio je Erlić.

Naravno da će gužvu dodatno stvoriti i vozila pacijenata i osoblja na parkiralištu Poliklinike koje već puca po šavovima.

A tek kada početkom iduće godine u Polikliniku useli šest ambulanti Doma zdravlja koje će raditi u dvije smjene. U Polikliniku useljava i nova privatna poliklinika Marin Med iz Dubrovnika koja je zakupila dio prostora.

Kapacitet parkirališta Poliklinike na vanjskom i garažnom dijelu iznosi 210 mjesta i, kao što je najavljeno iz Ravnateljstva bolnice, početkom iduće godine uvodi se novi sustav organizacije i naplate parkiranja.