Profesorica latinskog jezika u Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi Zadar, ujedno i voditeljica i osnivačica likovne radionice Pinel Katija Vladičić, dobila je ovih dana dva, u povodu Međunarodnog dana volontera, dva priznanja. Regionalni volonterski centar Udruge „MI" Split uz financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike organizirao je godišnju dodjelu nagrada zaslužnim volonterima i podupirateljima razvoja volonterstva te je prof. Vladičić dodijelio nagradu „Davor Belaić" za koordinatore volontera u odgojno-obrazovnim ustanovama.

Volonterski centar Zadar prepoznao je njezino dugogodišnje zalaganje i rad u koordinaciji volontera i dodijelio joj posebno priznanje za "koordinaciju volontera i nepresušan izvor osmišljavanja novih načina pomoći putem volonterstva".

- Kad bi vam netko rekao da imenujete osobu koja u našoj školi nesebično ulaže svoje znanje, vještine, vrijeme i kreativnost da bi pomogla i usrećila druge, sigurno bi ste imenovali prof. Vladičić. Svaka njena akcija kreativni je poduhvat koji urodi bogatim plodovima ljudskosti. Njena spremnost da nas sve organizira i potakne da zajedno s njom i članovima Pinela učinimo nešto korisno za društvo ili potrebite ljude iz naše sredine zarazna je i po tko zna koji put dokazuje da je „dobrota u nama i kad je dijelimo, ona raste" (Markt), poručila je ravnateljica škole Zdenka Sršen Juričević.