Priča o Petri Adžić, 15-godišnjoj djevojci iz Starigrada koja je preživjela moždani udar, dirnula je mnoge žitelje Zadra i zadarske okolice koji žele pomoći u njezinom liječenju. Kako je ono prilično skupo organiziraju se i prigodne akcije, a jedna od njih održat će se u Selinama u subotu 12. prosinca. Na tamošnjem igralištu s početkom u 17 sati organizira se božićno druženje. Sav prihod od prodaje hrane i pića koju su donirali lokalni ugostitelji i mještani uplatit će se za potrebe Petrinog daljnjeg liječenja.

Petra je 19. lipnja doživjela jedan oblik moždanog udara uslijed prsnuća urođene arteriovenske malformacije na području malog mozga te je hitno prebačena na bolničko liječenje u KBC Zagreb. Nakon tri operacije i boravka na odjelima intenzivnog liječenja i neuropedijatrije, uspostavljena je dijagnoza spastične tetraplegije (potpune oduzetosti) i afazije (odsustvo govora). Rehabilitacijom u Krapinskim toplicama, Petra se ponovno počinje samostalno hraniti, pričati i hodati uz hodalicu ili asistenciju.

Daljnje liječenje moguće je samo u privatnoj ustanovi kroz robotsku neurorehabilitaciju. Cijena jednog terapijskog ciklusa, ovisno o vrsti vježbi koje se provode, kreće se između 15 i 20 tisuća eura.

Oni koji se ne mogu odazvati pozivu na druženje donaciju mogu uplatiti na ime Petra Adžić, broj računa: HR5924070003238110221, otvoren u OTP banci. Devizni račun: HR5924070003238110221 BIC (Swift) kod : OTPVHR2X.