Klub vijećnika Ivice Žuvele glasao je na prošloj sjednici Županijske skupštine za proračun što ga je predložio Božidar Longin. "Svrstavanja na istu stranu" s dojučerašnjim protivnikom na izborima Žuveli i njegovim vijećnicima zamjerili su drugi oporbeni vijećnici, pogotovo Marko Pupić-Bakrač, koji je to nazvao "kokošarenjem shopping liste koja se prodala nakon tri sjednice". Žuvela je danas u svom izbornom stožeru na Putu Bokanjca sazvao konferenciju za medije, na kojoj je s vijećnicima Angelom Žilićem i Davorom Čerkučem obrazložio njihove postupke.

- Politika više neće biti ista. Dosadašnja oporba napravila je dosta na ukazivanju nepravilnosti vladajućih, ali mi nećemo uvijek biti protiv nego ćemo biti za dobre projekte. Iz opozicijske manjine uspjeli smo amandmanima dobiti da naši projekti postanu sastavni dio proračuna. Od osam amandmana sedam je bilo naših a samo jedan SDP-a. To po nama nije način na koji oporba treba djelovati, radite s alatom koji vam je pri ruci, rekao je Žuvela.

Prihvaćeni su amandmani o dežurnim stomatolozima subotom poslijepodne i nedjeljom cijeli dan, pri čemu bi bili plaćeni da prema rasporedu rade u svojim ordinacijama, da se učenicama slabijeg imovinskog stanja omoguće besplatne higijenske potrepštine u školama, u nekoj prostoriji ili preko djelatnika pedagoške službe, pomoći za uređenje Memorijalnog centra u Škabrnji u visini od 100.000 kuna i sanaciji divljih deponija na području Općine Stankovci.

Za amandman o sredstvima za hospicij na Babindubu, u kojemu će biti 10 kreveta za palijativnu skrb, dobili su jamstvo da projekt ide dalje, kao i pružanje kuće za starije osobe na području općina Stankovci i Lišane Ostrovičke, koja se već realizira kroz postojeći projekt Centra za pomoć i njegu Sveti Ante iz Benkovca.

Jedini amandman koji je odbijen bio je onaj o nabavci kontejnera za svlačionice NK Croatiji iz Stankovaca, jer u županijskom novcu ne bi bilo novca za takvu razinu pomoći drugim županijskim nogometnim klubovima. Zbog toga su ga podnositelji povukli bez glasanja na Skupštini.

- Iznijeli smo i ovog puta kritike na prostore u Poliklinici, turističke pristojbe, rad Županijskog stožera, koji bi osim slanja statistike trebao raditi na edukaciji i učincima cjepiva. I dalje ćemo biti kritični i pratiti provedbu amandmana, najavio je Žuvela.

Totem ostaje uz prometnicu kod izbornog stožera"Koliki psiho i narcisoid moraš biti da mjesecima držiš ovakav plakat na cesti?", pitao je županijski vijećnik Marko Pupić-Bakrač, ukazujući na činjenicu da je totem sa Žuvelinom slikom i porukama mjesecima uz prometnicu na Putu Bokanjca, iako je kampanja davno završila. Žuvela je danas rekao da ga ne namjerava micati.

- Očito je da nekome smeta, ali ostaje i dalje tamo. Naša kampanja nije samo 20 dana obećanja pa četiri godine mirovanja, mi smo svaki dan u kampanji. Rekli smo da se naš rad razlikuje od onog prijašnje oporbe, mi smo nešto već i isporučili kroz svoj rad. Video klipovi zabavljaju ali koristi od toga nema, rekao je Žuvela.