Ništa od ukidanja Covid potvrda potrebnih za ulazak na manifestaciju "Advent u Zadru" kao ni od povratka jutarnje smjene u kućicama!

Kako doznajemo, na sastanku predstavnika organizatora i stožera nije pronađen pravni okvir kojim bi se udovoljilo željama velikog broja građana te zahtjevima zakupaca koji su to u petak zatražili i pisanim putem. Iz organizacijskog tima navode "kako su pokušali na sve načine udovoljiti tim željama, međutim Covid potvrde su propisane i epidemiološkim mjerama i ugovorom". U ugovoru potpisanom sa zakupcima propisano je i radno vrijeme od 17 do 24 sata, osim na Badnjak i Silvestrovo kada će kućice raditi i ujutro. Iako je interes na natječaju bio velik, dio ugostitelja ipak su odbili ovi uvjeti, pa bi naknadno mijenjanje uvjeta moglo izazvati pobunu s te strane. Također, iz organizacijskog tima navode kako se ukidanjem jutarnje smjene na "Adventu" išlo na ruku ostalim ugostiteljima na Poluotoku kojima bi ova manifestacija predstavljala dodatnu konkurenciju i novo smanjenje prometa nakon krizne godine.

Dobra vijest, barem za one koji imaju Covid potvrde, je pojačanje glazbenog programa. Tako će se u nastavku mjeseca koncerti održavati gotovo svakodnevno. Najavljuje se dolazak velikih estradnih zvijezda s čijim se menadžerima još pregovara oko datuma, pa će više informacija o dopuni zabavnog programa biti poznato sutra.