Dok je zgrada Elektre uz Ulicu Hrvatskog sabora na putu prema tome da postane zgrada duhova, HEP odbija brojne ponude za njezin dovršetak. Tako bi se mogao sažeti ishod javnog natječaja na koji je pristiglo čak šest ponuda.

- Postupak javne nabave za radove na dovršetku izgradnje objekta, koji je pokrenut početkom ove godine, je poništen, službena je informacija iz središnjice HEP-a koji je natječaj ipak objavio sredinom godine, konkretnije 17. lipnja.

Poništenje natječaja iznenađujuće je kada uzmemo u obzir kako je interes za dovršetak zgrade na Vidikovcu iskazala i renomirana tvrtka Strabag i to za cijenu nižu od procijenjene koja je iznosila 20 milijuna kuna. Strabag je ponudio 19.2, Elektrocentar Petek 19.8, Krekić Avangard 20.7, Constructa Terra 21.7, a Petrim 23.2 milijuna kuna, dok A3 na kraju nije priložio ponudu. Za njih, kao i Petrim, utvrđeno je kako nisu dostavili jamstvo za ozbiljnost ponude, dok su kod ostalih redom pronađeni nedostaci u dokumentaciji.

- HEP ODS je trenutno u fazi ishođenja suglasnosti za dokumentaciju kako bi se raspisao novi postupak javne nabave, istaknuli su na naš upit iz HEP-a koji je prije dvije godine raskinuo ugovor s tadašnjim izvođačem, ugovorenim za 15 milijuna kuna.

Kada se jednog ugovori novi izvođač, on će imati rok od čak tri godine za dovršetak svih vanjskih čeličnih konstrukcija, pokrivanja krova sa svim elementima limarije i izolacije, zatvaranja fasade sa svim vanjskim elementima i opšavima, unutarnjih pregrada, unutarnjih podova i izrade svih vanjskih instalacija, kanala, šahtova, bunara.

Podsjetimo, prema ranijim informacijama iz HEP-a, u zgradu na Vidikovcu nije predviđeno preseljenje upravne zgrade, odnosno kompletne Elektre Zadar, već samo popratnih sadržaja.