Udruga pomoraca sveti Nikola Vrsi poziva na tradicionalno obilježavanje blagdana svog zaštitnika - svetog Nikole koji se smatra i zaštitnikom djece.

Na svečev dan, 6. prosinca u 11 sati služit će se sveta misa s procesijom u župnoj crkvi svetog Mihovila, a od 14 sati u Parku vrških pomoraca na Mulu slijedi molitva odrješenja i polaganje vijenca za sve preminule pomorce. Vijence će položiti predstavnici zadarske županije, Općine Vrsi i Udruge pomoraca sveti Nikola. Iz Udruge napominju kako ove godine iz epidemioloških razloga neće biti domjenka i podjele darova najmlađim mještanima.

- Udruga pomoraca sveti Nikola Vrsi osnovana je 2003. godine na inicijativu umirovljenih pomoraca Josipa Perinića (Daninog), Josipa Perinića (Cjole), Stojana Milutina i Nenada Maraša. Prema našim internim procjenama početak sedamdesetih godina najplodonosnije je razdoblje za pomorstvo u Vrsima.

U to vrijeme nije bilo školovanog kadra, išlo se "trbuhom za kruhom" bez ikakvih očekivanja. Najpopularnija zanimanja bila su noštromo, kuhar, a danas je to druga priča. Više od 90 posto mladih, vrških pomoraca je školovano, na što smo mi kao umirovljeni članovi udruge ponosni, istaknuo je  predsjednik udruge, Neven Predovan.