Iz Stožera civilne zaštite pohvalili su se rekordnim danom cijepljenih mještana oba otoka.

Otvaranje otočnog punkta za cijepljenje protiv Covid-a 19, u Kalima, na otoku Ugljanu, pokazalo se potrebnim i odličnim rješenjem. Rezultat kvalitetne i koordinirane organizacije Stožera civilne zaštite općine Kali, Zavoda za javno zdravstvo Zadarske županije, Zavoda za hitnu medicinu u Kalima i liječničkih timova obiteljske medicine s otoka Ugljana i Pašmana, je 640 cijepljenih u protekle četiri subote. Najveći broj zabilježen je danas, u subotu, 4.prosinca, kad se cijepljenju odazvalo 193 mještana Ugljana i Pašmana.

Velik odaziv potvrđuje da su stanovnici otoka Ugljana i Pašmana zadovoljni otvaranjem ovog otočnog punkta, što su nam kroz razgovore i sami potvrdili, posebno oni starije životne dobi, osobe s invaliditetom, te osobe s komorbiditetima, kojima je na ovaj način olakšan put do cjepiva, kako ne bi morali ići na neki od cijepnih punktova u Zadar ili Biograd. Među cijepljenjima, velik je broj i mladih, kao i novocijepljenih, koji su na punkt u Kalima stigli po prvu dozu cjepiva.

Cijepljenje protiv Covida 19 nastavlja se i iduće subote u Područnoj školi u Kalima, od 10 do 13 sati,  najavio je načelnik Stožera civilne zaštite općine Kali, Frank Mišlov.